evo glavnih tema

FOTO: Ministrica Divjak u službenom posjetu Ivancu, stigao i župan Čačić

Danas je u službenom posjetu Gradu Ivancu, Srednjoj školi i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu boravila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a uz domaćina Milorada Batinića, susretu je prisustvovao i župan Radimir Čačić.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2019. 12:40

Zadnja izmjena: 11.12.2019. 12:50

Foto: Dario Jurčević

Danas je u službenom posjetu Gradu Ivancu, Srednjoj školi i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu boravila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a uz domaćina Milorada Batinića, susretu je prisustvovao i župan Radimir Čačić.

Ministrica je najprije s predstavnicima gradske uprave održala sastanak o dogradnji Osnovne škole Ivanec, a zatim su uz prisustvo župana Radimira Čačića obišli Srednju školu Ivanec te Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Prema riječima Milorada Batinića danas na gradskom vijeću ide potvrda Županijske skupštine da se u dogradnju škole ide po modelu JPP-a. - Imat ćemo potvrdu gradskog vijeća što se toga tiče, i iako je cijena dogradnje škole po modelu JPP-a skuplja. U svakom slučaju realizirali smo po tom modelu izgradnju nove škole u Salinovcu, dogradnju u Radovanu i ne vidim razloga zašto ne bi i Ivanec - prokomentirao je gradonačelnik. 

Prema riječima ministrice Divjak, ministarstvo će dodijeliti novih 42 milijuna kuna za opremanje škola, a naglasak će ovoga puta biti na umjetničke i društveno humanističke predmete te tjelesno - zdravstvenu kulturu. Tako će u Ivancu Srednja škola dobiti oko 40 tisuća kuna, dok će osnovna škola dobiti oko 54 tisuće kuna.

- Što se dogradnje škole tiče, ona se može riješiti na tri načina. Ono što je sada na stolu tiče se JPP-a ili pak projekta cjelodnevne nastave koji koristi s jedne strane kredit Svjetske banke koji bi trebao ući u pilot razdoblje od jeseni iduće godine i onda nakon toga nova financijska omotnica 2021- 2027 gdje je projekt cjelodnevne nastave prioritet, tako da sam sigurna da ćemo za razliku od ove financijske omotnice iz koje se nije moglo ulagati u škole, to promijeniti - objasnila je Divjak.

Župan Radimir Čačić svoju je izjavu dao u pametnoj učionici u Srednjoj školi Ivanec te ustvrdio kako ministarstvo za istu nije izdvojilo - "ni kune".

- Mi smo u mojem prvom mandatu za škole u Ivancu izdvojili 43 milijuna kuna, nakon toga osam godina se nije uložilo ništa, a sada smo u drugom mandatu uložili više od 18 milijuna kuna i ostala je samo osnovna škola za koju je projekt napravljen i očekujem da se uskoro krene s JPP-om i tim projektom - rekao je Čačić.

Komentari