Projekt rekonstrukcije

IVANEC Asfaltirana cesta u Prigorcu i parkiralište Rapikovec u vrijednosti 4,1 milijuna kuna

U ponedjeljak, 15. srpnja gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić, zajedno sa suradnicima iz gradske uprave, obišao je radilište najvećeg infrastrukturnog projekta Grada Ivanca. 
Objavljeno: 18.07.2019. 17:54

Zadnja izmjena: 18.07.2019. 17:56

U ponedjeljak, 15. srpnja gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić, zajedno sa suradnicima iz gradske uprave, obišao je gradilište najvećeg infrastrukturnog projekta Grada Ivanca. 

Riječ je o projektu rekonstrukcije 2,9 kilometara nerazvrstane ceste od Prigorca do Šumija, s izgradnjom parkirališta na Rapikovcu. Radovi vrijedni 4,1 milijuna kuna, od kojih je 3,65 milijuna za njihovu realizaciju Grad privukao iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U završnoj fazi radova asfaltiran je kilometar ceste do Izletišta Jarki i parkiralište Rapikovac. Također, parkiralište je i prošireno čime je osigurano 50 parkirnih mjesta, a uz prometnicu je izgrađeno još 15 parkirnih mjesta.

Na dijelu dionice od raskrižja sa županijskom cestom do parkirališta izgrađen je nogostup s istočne strane prometnice. Novim asfaltom presvučen je i odvojak Strugari u duljini od 160 metara. Preostali dio ceste, duljine 1,9 kilometara, od skijališta Jarki do izvora Šumi, ostat će kvalitetan makadam, s uređenom oborinskom odvodnjom. Tijekom kolovoza slijede završni radovi, a koji obuhvaćaju uređenje bankina i kontaktnih površina te postavljanje prometne signalizacije. Također, slijede i završni radovi na oborinskoj odvodnji.

Komentari