Ivanec: Dići ćemo ljude na noge i blokirati cestu D35!

Objavljeno: 10.08.2011. 13:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: ivanec.hr

Pet ivanečkih mjesnih odbora revoltirano je premještanjem autobusnog stajališta u Kaniži.

Ako Hrvatske ceste u najkraćem vremenu ne obustave gradnju novog autobusnog stajališta u Kaniži, uz državnu cestu Varaždin-Ivanec-Lepoglava, vodstva mjesnih odbora Kaniže, Gečkovca, Vuglovca, Bedenca i Jerovca Gornjeg organizirat će velik prosvjed.

- Dići ćemo narod na noge i blokirati promet na državnoj cesti D35. Na takav smo potez prisiljeni zato jer ne možemo ostati ravnodušni na činjenicu da se nepromišljenom gradnjom, bez ikakvih konzultacija s lokalnom zajednicom, ugrožavaju životi naše djece i građana - glavna je poruka koju su sa skupa upozorenja u Kaniži uputili predstavnici pet ivanečkih mjesnih odbora.

Ujedno zahtijevaju trenutačnu obustavu već započetih radova na gradnji novog stajališta. Mještani tvrde da je njegova lokacija neprimjerena, jer bi se na njoj se trebali zaustavljati putnički i đački autobusi, uključujući i one koji skreću prema Bedencu, Kuljevčici, Višnjici i dalje.

- Pošto je raskrižje prema tim mjestima niže, znači li to da bi autobusi, nakon što pokupe i iskrcaju putnike, trebali voziti u rikverc? - pitaju se predstavnici.

Predstavnici mjesnih odbora ujedno, zbog sigurnosti građana i učenika koji pješače do autobusa, zahtijevaju i uređenje pješačko-biciklističke staze od Kaniže do Marofa. Njeno uređenje na tom dionici nije u planu Hrvatskih cesta, koje tvrde da takve staze grade samo u naseljima.

Mjesni odbori pomoć su zatražili od Grada Ivanca. Gradonačelnik Milorad Batinić podupire njihove zahtjeve i kaže da je Grad još 2007., kada su se dogovarali radovi na Bettermentu, ponudio HC-u da će sam Grad od građana otkupiti zemljište i financirati uređenje staze, no HC se na to oglušio. Nije uvažio ni prijedlog Grada o gradnji skretača s državne ceste prema Kaniži i Bedencu te o gradnji novog stajališta na boljoj i prirodnijoj lokaciji. Sadašnji opravdani revolt građana samo je logički rezultat neuvažavanja prijedloga i stavova lokalne zajednice. Gradonačelnik najavljuje, bude li potrebno, i razgovore u Upravi HC-a u Zagrebu.

izvor: ivanec.hr


Komentari