radovi u tijeku

Ivanec dobiva skate i biciklistički park te jedinstvenu teretanu na otvorenom

Objavljeno: 13.09.2022. 10:28

Ivanec dobiva skate i biciklistički park. Kako poručuju iz gradske uprave, radovi su u punom jeku, a izvode se na površini nekadašnjeg, sada zapuštenog biciklističkog poligona (između Dječjeg vrtića i Osnovne škole).

Radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna.Park će raspolagati glavnom kružnom stazom pogodnom za bicikliranje, skate i trčanje, te sa sporednim, kontaktnim stazama. Također, postavit će se i slavina s pitkom vodom, a površina će se opremiti i klupama, koševima za smeće itd.

- Ovo je novo gradsko ulaganje u društvenu nadgradnju, čiji je cilj uređenje urbanih sadržaja za sport, rekreaciju i zabavu, odnosno za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih generacija – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

U sklopu parka uredit će se i teretana na otvorenom. Za razliku od većine drugih sličnih otvorenih teretana u Hrvatskoj, na kojima su montirane fitness sprave, ivanečka teretana bit će opremljena spravama s promjenjivom težinom izvođenja vježbi,  što je zasad, po povratnim informacijama, jedinstven primjer u Hrvatskoj. Park će biti opremljen javnom rasvjetom s povećanim intenzitetom osvjetljenja na pozicijama rampi. 

Komentari