Sigurnost pješaka

IVANEC Dodatno osvjetljeno pet najprometnijih pješačkih prijelaza

Objavljeno: 06.10.2019. 12:37

Zadnja izmjena: 06.10.2019. 12:38

Grad Ivanec pokrenuo je radove u cilju dodatnog osvjetljavanja pješačkih prijelaza u Ivancu i to onih koji su prometno najopterećeniji.

Riječ je o prijelazima za koje je ocijenjeno da ih je radi veće sigurnosti pješaka, a djece pogotovo, potrebno dodatno osvijetliti te tako sudionike u prometu učiniti vidljivijima u večernjim i noćnim satima. Na njima su obavljeni opsežni pripremni radovi (zemljani, betonski, elektroinstalaterski), nakon čega su podignuti dodatni stupovi s kojih će se LED svjetiljkama jače rasvijetliti više pješačkih prijelaza i to: preko županijske ceste u Ulici Mirka Maleza (kod Malog parka), u Nazorovoj ulici kod nogometnog igrališta i na spoju s Gajevom, u Kumičićevoj ulici kod Srednje škole te u Šabanovoj ulici, kod Osnovne škole.

LED svjetiljke su naručene i očekuje se da će biti isporučene polovicom ovog mjeseca. Investitor radova je Grad Ivanec, obavili su ih djelatnici Elektro Goluba iz Horvatskog, a ulaganja u dodatno osvjetljavanje prijelaza stoje 252 tisuća kuna.

Komentari