Nova ulaganja

IVANEC Gradi se 5 kućica u nizu, stambeni objekti, u najavi poduzetnička ulaganja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.01.2021. 18:12

Zadnja izmjena: 11.01.2021. 18:13

U ivanečkoj zoni stambeno-poslovne gradnje u tijeku je gradnja više individualnih stambenih objekata, dok je na parceli koja se nalazi odmah nakon silaska s rotora u Preradovićevu ulicu (nasuprot Outleta Ivančice d.d.) jedan poduzetnik počeo s radovima na gradnji kućica u nizu.

Gradi se pet kućica, a plan je da do jeseni ove godine svi objekti već dobiju fasadu. Također, u ovoj zoni najavljena su i neka druga, nova poduzetnička ulaganja.Kako su napisali iz Grada, ovo je područje sve do prije nekoliko godina bilo je nepogodno za gradnju. S obzirom na upite građana te na činjenicu da je riječ o vrijednom potencijalu koji je potrebno što prije aktivirati, Grad Ivanec je prije nekoliko godina takvo stanje odlučio promijeniti i to u suradnji s privatnim vlasnicima parcela.

- Plansko uređenje prostora ponudili smo tada 20-orici građana koji su u toj zoni u svom vlasništvu imali 27 parcela. Budući da je dio površina (oko 2.000 m2) imao i Grad Ivanec, gradsko zemljište u cijelosti smo namijenili formiranju budućih cesta. Kako nam je za to nedostajalo 300 m2, ponudili smo vlasnicima da se odreknu 2% svojih površina, a Grad je zauzvrat preuzeo troškove izrade parcelacijskih elaborata i provedbe u zemljišnim knjigama. Vlasnici su na to pristali, a zauzvrat su dobili formirane pravilne parcele pogodne za gradnju. Time smo otvorili put gradnji komunalne infrastrukture - podsjeća gradonačelnik Milorad Batinić.

Grad je u poslove na formiranju parcela prometnica i gradilišta, ishođenja dozvola i gradnji makadama uložio 420.000 kuna, dok se vrijednost Ivkomovih radova na gradnji kanalizacije, vodovoda i plinovoda iznosila više od 600.000 kuna.

Komentari