Obilaženje radova

IVANEC Gradonačelnik Batinić sa suradnicima obišao gradilišta na području grada

Objavljeno: 25.08.2019. 16:42

Zadnja izmjena: 25.08.2019. 16:54

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u petak je s pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stankom Rožmanon te s užim timom suradnika obišao nekoliko gradilišta u Ivancu i okolici.

Između ostalog, obišao je gradilište u strogom gradskom centru, iza zgrade FINA-e i robne kuće, gdje su u tijeku radovi na uređenju pristupne prometnice i parkirališta.

Riječ je o još jednom u nizu povezanih projekata koje Grad Ivanec već nekoliko godina provodi u cilju predstojećeg uređenja glavnog gradskog Trga hrvatskih ivanovaca, koji će se nakon toga djelomično zatvoriti za promet i postati zona za pješake.

Naime, kako se na glavnom trgu ubuduće više neće moći parkirati, potrebno je sagraditi nova parkirališta, a ovom investicijom predviđeno je da se sadašnja dva parkirališta iza robne kuće i FINA-e spoje u jedno. Postavit će se i e-punionica za električna vozila, i to dvostruka. 

Inače, Grad je radove na izgradnji pristupne ceste i parkirališta temeljem provedene javne nabave povjerio Colasu Hrvatska d.d. Varaždin, a vrijednost investicije je nešto više od 587.000 kuna.

U sklopu radnog obilaska, gradonačelnik je boravio i na gradilištu koje spoja Nazorove i Šabanove ulice. 

Tu su radovi dosta poodmakli, a već je isplaniran i prostor pokraj garaža na ulazu iz Šabanove ulice, gdje će se urediti 13 novih parkirnih mjesta. 

Ovaj zahvat dio je šireg programa modernizacije cesta za 2019. godinu kojim je predviđeno da se u uređenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, ulica i odvojaka na širem gradskom području uloži ukupno 3,36 milijuna kuna.

Tom se prilikom razgovaralo i predstojećem početku radova na proširenju dijela Gajeve ulice, od raskrižja s Nazorovom do raskrižja sa Šabanovom ulicom, koja treba početi idućih dana. 

Gradonačelnik je također obišao radove na EU projektu u Prigorcu koji su u finalnoj fazi, a dulje se zadržao u obilasku gradskog groblja u Ivancu, gdje su u tijeku radovi na uređenju glavnih i sporednih staza te s predstavnicima Ivkoma d.d. razgovarao o daljnjim potrebnim zahvatima na uređenju groblj

Komentari