Ivanec i učenicima koji do škole imaju manje od 5 km sufinancira prijevoz

Objavljeno: 27.09.2012. 11:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Više od stotinu roditelja učenika Srednje škole Ivanec, koji do škole putuju manje od pet kilometara, nedvojbeno će pozdraviti novu odluku Grada Ivanca da na sebe preuzme gotovo cijeli teret financiranja njihova prijevoza, piše ivanec.hr

Naime, mjesečna autobusna karta za takve, kraće relacije, stoji 400 kuna. Želeći im smanjiti trošak, Grad im je i proteklih godina pomagao i to tako da su roditelji prijevoz plaćali 100 kuna na mjesec, dok se ostatak troškova prijevozniku plaćao iz gradskog proračuna-

Odsad će roditeljima taj trošak biti puno manji: voznu kartu za srednjoškolca plaćat će samo 30 kuna, dok će ostalih 370 kuna pokriti Grad! Razlog tomu, naglašava gradonačelnik Milorad Batinić, jest socijalna osjetljivost i želja da se svim učenicima omogući dostupnost srednjih škola.

Nova računica pokazuje da će stavka prijevoza u gradskom proračunu i dalje biti visoka: konkretno, za prijevoz 106 ivanečkih srednjoškolaca Grad će na godinu utrošiti 372.590 kuna.

Tome treba dodati još i 60.900 kuna za troškove prijevoza 87 učenika osnovnih škola, koji ne ostvaruju pravo na besplatan prijevoz prema programima županijskih tijela.

Njima će Grad pokriti kompletne troškove, pa će prijevoz za njih biti besplatan. Ukupno gledajući, Grad će roditeljima učenika osnovnih i Srednje škole Ivanec u džepu „ostaviti“ 433.500 kuna na godinu!

Komentari