Ivanec kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem

Objavljeno: 15.02.2012. 10:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Ivanec je, uz samo još tri grada u Hrvatskoj, uvršten u međunarodni projekt certificiranja gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Ivanec je, uz Rijeku, Crikvenicu i Bjelovar, uvršten u međunarodni projekt certificiranja gradova s povoljnim poslovnim okruženjem. Riječ je o međunarodnom projektu u koji su, osim Hrvatske, uključene i Srbija, Makedonija i BiH, a financira ga njemačka Vlada putem Otvorenog regionalnog fonda i svoje provedbene agencije GIZ.

- Projekt traje 18 mjeseci, a nakon toga gradovi dobivaju međunarodno priznat certifikat kojim se potvrđuju kao primjeri dobre poslovne prakse i suvremenih standarda prema poduzetnicima, s intencijom dovođenja u kontakt s konkretnim stranim ulagačima – ističe Mario Ferić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i pripremu i provedbu razvojnih projekata.

Budući da je Ivanec u taj projekt uvršten temeljem neovisne analize, ističe da su međunarodni analitičari očito prepoznali napore Ivanca da konkretnim gospodarskim projektima stvori povoljnu klimu za ulagače.

- Gradovi uključeni u pilot-projekt neće imati nikakvih troškova. Nakon dobivanja certifikata, Ivanec će postati među rijetkim takvim gradovima u regiji, što će nam dati poseban status i omogućiti da svoje znanje prenosimo drugima. Međutim, tada će se to znanje plaćati, a mi ćemo biti u poziciji da ga prenosimo drugima – ističe Ferić. Sudjelovanje u projektu Ivancu nosi i dosad najveću promidžbu u njegovoj povijesti.

Potvrđuje to i podatak da će se još ovog mjeseca u Beogradu o tome održati sastanak na visokoj razini na koji su, uz srbijanskog predsjednika Tadića, dolazak najavili i najviši državni dužnosnici i resorni ministri četiriju zemalja. U radu konferencije će u dvojnoj ulozi sudjelovati i potpredsjednik Sabora RH i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Komentari