Na cijelom gradskom području

IVANEC Ove godine u gradnju komunalne infrastrukture slijede ulaganja teška 11,7 milijuna kuna

Objavljeno: 13.02.2019. 09:30

Zadnja izmjena: 13.02.2019. 09:33

Najveći dio proračunskih sredstava za 2019. godinu, 11,72 milijuna kuna bit će uloženo u gradnju komunalne infrastrukture na cijelom gradskom području, a od toga je najveća svota čak 6 milijuna kuan, namijenjena gradnji i rekonstrukciji prometnica, prometnih površina i nogostupa.

Najveći dio tih sredstava uložit će se u sanaciju klizišta uz nerazvrstane ceste, u nastavak rekonstrukcije ceste u Prigorcu i gradnju parkirališta na Rapikovcu (EU projekt), zatim u gradnju oborinske odvodnje u Bedencu te u izgradu projekata, otkup zemljišta i gradnju prve faze parkirališta kod gradskog groblja Ivanec.

Također, uslijedit će i gradnja prometnice iza zgrade FINA-e te izrada projekta za proširenje Ulice A. Cesarca.

Za modernizaciju (asfaltiranje) nerazvrstanih cesta predviđeno je 3,5 milijuna kuna. Za javnu rasvjetu predviđeno je 255 tisuća kuna (nova rasvjeta u Preradovićevoj ulici i dopuna javne rasvjete na drugim mjestima), dok je za gradnju objekata i nabavu opreme za gospodarenje komunalnim otpadom planirano 250 tisuća kuna, od toga najviše za reciklažno dvorište građevinskog otpada. U uređenje dječjih igrališta Grad ove godine kani uložiti 220 tisuća kuna, dok je 705 tisuća predviđeno za uređenje trgova i parkova.

Od toga je 400 tisuća kuna namijenjeno izradi projekata za uređenje glavnog ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca, a ostatak rekonstrukciji poligona kod osnovne škole u Ivancu, uređenje trga u Margečanu te izradi projekata tržnice u Ivancu.

Daljnje radove na uređenju groblja (Ivanec, Radovan, Margečan, Prigorec, sufinanciranje uređenja grobne kuće u Kamenici) Grad planira financirati iznosom od 708 tisuća kuna.

Najviše dio sredstava za sve navedene radove osigurat će se iz proračuna Grada Ivanca, a dio sredstava očekuje se iz EU fondova te od kapitalnih potpora ministarstava.

Komentari