traju pripreme

IVANEC Postavljanje klizališta u punom jeku, otvorenje Adventa u nedjelju

Objavljeno: 11.12.2019. 19:26

Zadnja izmjena: 11.12.2019. 19:29

Ove će se godine po prvi puta održati Advent u Ivancu. Radovi na postavljanju klizačišta u punom su jeku, a otvaranje Adventa trebalo bi biti ovu nedjelju.

Klizalište će biti postavljeno ispred Gradske vijećnice. Tu je proteklih dana najprije podignuta čvrsta šljunčana podloga koja će nositi cjelokupnu konstrukciju klizališta, dok su jučer počeli radovi na gradnji samog klizališta. Nakon što je podloga prekrivena bijelim geotekstilom, na nju su danas postavljene specijalne tanke gumene cjevčice kroz koje prolazi tekućina za rashlađivanje koja će se ohladiti na -20 stupnjeva Celzijevih, a već noćas stvorit će se prvi tanak sloj leda.

Ledena podloga bit će dovršena do nedjelje, kada je i predviđeno otvaranje klizališta i manifestacije Advent u Ivancu. Klizalište je ograđeno, a kontaktne površine prekrivene su tzv. umjetnom travom. Svima zainteresiranima, velikima i malima, na raspolaganju za klizanje bit će 250 ledenih kvadrata. Sutra počinje i montaža adventskih kućica.

Sve informacije o radnom vremenu klizališta, cijenama ulaska te najma klizaljki, kao i o točnom vremenu otvaranja manifestacije, objavit ćemo do kraja tjedna

Komentari