Ivanec: Program modernizacije „težak“ 1,74 milijuna kuna

Objavljeno: 01.06.2011. 09:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Grad natječaj za izvođača radova raspisuje tek onda kada građani za asfaltiranje svojih cesta skupe najmanje 70 posto potrebnog novca

IVANEC - Asfaltiranje 3000 metara putova, odvojaka i pješačkih staza iz gradskog programa radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta za 2010. godinu privodi se kraju. Modernizirane su sve planirane dionice osim dvaju odvojaka u Čovranima u Ivanečkoj Željeznici, gdje gradske službe s vlasnikom pokušavaju riješiti imovinsko-pravne odnose.

Temeljem postupka javne nabave, izvođenje radova vrijednih više od 600.000 kuna, gradske službe povjerile su varaždinskoj Cesti. Asfaltirani su odvojci u Mjesnom odboru Bedenec, Škriljevec, Lovrečan i Ribić Breg, produžetak Ivanuševec, odvojci Bistrice, Vukovićeve, Rajterove i Frankopanske ulice u Ivancu te pješačka staza do škole i igrališta u Radovanu.

- Obavljamo i pripreme za realizaciju programa gradnje objekata komunalne infrastrukture za 2011. godinu, koji je vrijedan 1,74 milijuna kuna. Njime je predviđeno asfaltiranje nerazvrstanih cesta u mjesnim odborima Margečan i Prigorec te početak uređivanja Nove ulice u Ivancu, gradnja nogostupa na spoju Bistrica-Rajterova i asfaltiranje parkirališta iza braniteljske zgrade u Ivancu – naglašava ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Modernizacija prometnica i parkirališta obavlja se prema specifičnom ivanečkom modelu, u skladu s višegodišnjim programom kojeg je, na temelju prijedloga samih mjesnih odbora, donijelo Gradsko vijeće. Ovisno o zoni stanovanja, građani asfaltiranje svojih cesta sufinanciraju u omjeru 50:50, 60:40 ili 70:30, a Grad natječaj za izvođača raspisuje tek onda kad građani skupe najmanje 70 posto ukupnog iznosa. Na taj način Grad izbjegava probleme kakve imaju susjedni gradovi i općine, a to je da izvođaču plati radove, a onda od građana koji zbog raznih razloga ne žele platiti asfaltiranje, naknadno utjeruje dugove.

U ivanečkim gradskim službama najavljuju da će kroz ljetne mjesece provesti postupak javne nabave, a početak radova očekuje se u rujnu ove godine.

Također, uskoro će biti dovršena projektna projektne dokumentacija za sanaciju klizišta u Margečanu i Vuglovcu, koja ugrožavaju stambene objekte i cestu, kao i tehničko rješenje za sanaciju odrona zemljišta u Babinim goricama u Prigorcu.

Komentari