gradsko vijeće

IVANEC Rebalansom proračuna osigurana sredstva za radne bilježnice i mape za osnovnoškolce

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2019. 09:58

Zadnja izmjena: 26.09.2019. 10:01

Gradsko vijeće Ivanca na svojoj je sjednici jednoglasno donijelo drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna za 2019. godinu koji je, kao ovlašteni predlagač, Vijeću na donošenje uputio gradonačelnik Milorad Batinić.

Njime je dosadašnji proračun, koji je bio planiran u iznosu od 49,33 milijuna kuna, povećan na 49,58 milijuna kuna, odnosno za gotovo 250.000 kuna. Od te svote će se 240.000 kuna usmjeriti roditeljima više od 870 osnovnoškolaca koji imaju prebivalište na području grada Ivanca i to na način da će im Grad kompenzirati troškove nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa.Slijedom toga, na račune roditelja bit će isplaćeni iznosi koji sežu od oko 170 kuna za niže razrede pa sve do 289 kuna za 5. i 6. razrede i 399 kuna za 7. i 8. razrede.

Kratko obrazlažući svoj prijedlog te pojašnjavajući način na koji je osigurano potrebnih 240.000 kuna, Batinić je informirao Vijeće da je Gradu Ivancu stigla pozitivna odluka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kojom mu je odobreno sufinanciranje gradskog udjela u provedbi EU projekta energetske obnove društvenog doma Lančić – Knapić.

Gradski vijećnici jednoglasno su donijeli i izmijenjenu i dopunjenu Odluku o mjerilima za sufinanciranje smještaja djece s područja grada Ivanca u dječje vrtiće za 2019. godinu. Njome Grad Ivanec dodatno širi dosadašnji, već prilično visok standard vezan uz skrb djece i mališana na način da onim roditeljima, koji svoje mališane povjeravaju na čuvanje registriranim dadiljama, sufinancira njihovu skrb do maksimalno 700 kuna mjesečno.

Jednoglasno je donesena i dopunjena i izmijenjena Odluka o osnivanju prava građenja na nekoliko nekretnina u Radovanu, koje su u vlasništvu Grada Ivanca. Kako poručuju iz grada, nakon što je Varaždinska županija odbila Gradu ustupiti zemljište u svom vlasništvu za gradnju dječjeg vrtića, Grad je sam prišao otkupu zemljišta te od privatnih vlasnika 2018. godine otkupio čestice i namijenio ih gradnji vrtića. Grad će sada raspisati natječaj kojim će zainteresiranim investitorima ponuditi pravo gradnje na gradskom zemljištu. Ako se na natječaj ne javi zainteresirani privatni investitor, Grad će, poručio je M. Batinić, samostalno krenuti u gradnju vrtića u Radovanu.

 

Komentari