ulaganje u vatrogasce

IVANEC Visoke novčane potpore za opremanje DVD-ova voznim parkom i vatrogasnom opremom

Objavljeno: 08.11.2019. 13:47

Zadnja izmjena: 08.11.2019. 14:04

Gradonačelnik Milorad Batinić i resorna pročelnica Marina Držaić u Gradskoj su vijećnici održali radni sastanak s predstavnicima DVD-ova Radovan, Salinovec i Margečan.

Na sastanku se razgovaralo o načinu na koji im Grad može pomoći u rješavanju problema koji opterećuju njihov rad. Tako je za DVD Salinovec u planu dogradnja spremišta, kao i izgradnja sanitarnog čvora i origuranje priključka na plin. Za DVD Margečan Grad je u proračunu osigurao 200 tisuća kuna za nabavu manjeg navalnog vozila s vodom, a na sastanku je utvrđeno da je to premalo novca za takvo vozilo, zbog čega je gradonačelnik izrazio spremnost da Grad za nabavu vozila osigura dodatnih 200 tisuća kuna. Novo navalno vozilo dobit će i DVD Radovan. Naime, DVD u 2020. godini ima priliku nabaviti vozilo s tri tisuće litara vode. Uz sredstva koja je za ove svrhe Grad već osigurao u proračunu za 2019., zatim, uz udio koji je za to rezerviran u Vatrogasnoj zajednici te uz vlastita sredstva, za nabavu novog vozila trebalo bi osigurati još dodatnih 400 tisuća kuna. Gradonačelnik je izrazio spremnost da se ova sredstva osiguraju u proračunu za 2020. i 2021. godinu, što je opcija koja DVD-u Radovan odgovara pa je u tom kontekstu dogovoreno da se pokrenu aktivnosti za nabavu novog vozila.

Uz to, na sastanku je bilo govora i o nastavku opremanja svih gradskih DVD-ova neophodnom vatrogasnom opremom, te tako vatrogasci sljedeće godine mogu računati na dodjelu 100 tisuća kuna za nabavu opreme. DVD-ovi ovu potporu koriste za nabavu motornih i električnihpumpi, zaštitnih odijela, gumenih čizama, radio stanica, vatrogasnih svjetiljki i druge potrebne opreme.

Komentari