Povodom Dana pobjede

IVANEC Župa, branitelji te pčelari zajedno proslavili Dan pobjede

Objavljeno: 06.08.2019. 08:29

Zadnja izmjena: 06.08.2019. 08:32

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ivancu su, u suradnji sa župom Ivanec i Pčelarskom udrugom Čmalico iz Bednje, u ponedjeljak organizirali Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.

Pripadnici udruga priključili su se odavanju počasti kod spomen obilježja u Ivancu, te kod spomen križa na ivanečkom groblju koje je organizirao Grad Ivanec, a dio ih je odao počast na lepoglavskom groblju, koje je organizirala udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Proslava je nastavljena svetom misom u ivanečkoj župnoj crkvi, nakon koje se na prostoru ispred crkve predstavila Pčelarska udruga Čmalico, čiji su članovi zainteresiranim građanima govorili o pčelarstvo, počastili ih medicom, te im darovali 100 staklenki domaćeg meda, što je razveselilo okupljene građane.

Proslava se nastavila u vjeronaučnoj dvorani župe Ivanec, gdje se uz druženje i prigodni domjenak pričalo o raznim temama, od onih vezanih uz akciju „Oluja“ i Domovinski rat, preko pčelastva, sve do onih s vjerskom tematikom, pa i šire.

Komentari