Ivanečka udruga umirovljenika jedna je od najbrojnijih i najbolje organiziranih u županiji

Objavljeno: 25.05.2012. 09:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: ivanec.hr

Udruga umirovljenika grada Ivanca u svojim je prostorijama održala redovitu godišnju izvještajnu skupštinu.

Ivanečkim umirovljenicima pridružili su se i gosti iz umirovljeničkih udruga Sračinca, Cestice, Petrijanca, Vidovca i Klenovnika.

- Udruga umirovljenika iz Ivanca prije svega je socijalna i humanitarna organizacija, a cilj joj je brinuti o zaštiti prava umirovljenika. A ta prava naročito su ugrožena u ovakvo doba, u kojemu financijsku krizu prati i kriza morala i nerazumijevanja položaja starijih – naglasio je predsjednik Udruge umirovljenika Stjepan Kozina.

Ove godine ona obilježava svoju 65. obljetnicu postojanja, a to je svrstava među najstarije takve udruge u Varaždinskoj županiji.  Osim što je i po broju članova (oko 600)među većim udrugama, spada u red najbolje organiziranih.

U protekloj je godini udruga pomagala svojim najstarijim i zdravstveno najugroženijim članovima, organizirala brojne izlete, a umirovljenici su sudjelovali na brojnim sportsko-rekreacijskim natjecanjima primjerenim njihovoj dobi. Slične aktivnosti provodit će i u ovoj godini, a posebno će obilježiti Dan starijih osoba.

Dogradonačelnica Ivanca Jasenka Friščić okupljenim umirovljenicima je poručila da je Grad senzibiliziran za probleme umirovljeničke populacije.

- Unatoč krizi i financijskim problemima, Grad ne zaboravlja osobe treće životne dobi. Tako smo i za prošle blagdane uspjeli nabaviti poklon-pakete za sve osobe starije od 76 godina te za njih u dvorani KTC-a organizirati druženje. Vrata Grada uvijek su vam otvorena – poručila je Friščić.

Komentari