Ivanečki branitelji odali počast poginulim suborcima sahranjenim u Kamenici i Lepoglavi

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 22.11.2015. 21:18

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:55

Foto: Dražen Geček

Odavanjem počasti poginulim i ubijenim vukovarskim braniteljima na njihovim posljednjim počivalištima na grobljima u Kamenici i Lepoglavi, ivanečki su branitelji okončali višednevno obilježavanja sjećanja na žrtve Vukovara...

Tako je izaslanstvo Koordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca zapalilo svijeće i pomolilo se za pokoj njihovih duša na grobovima Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora u Kamenici.

Počast je odana zajedno s obiteljima Jambor i Kapustić, te predstavnicima Policijske postaje Ivanec i Udruge Branitelja Hrvatske Lepoglava, nakon čega su se nazočni, već tradicionalno, družili s obitelji Tome Jambora u njihovom domu u Žarovnici, evocirajući uspomene na dane prije rata i sjećanja na poginule kolege.

Na groblju u Lepoglavi ivanečki su branitelji zatim zapalili svijeće kod centralnog križa, te na grobovima Dragutina Godinića Bađe i Vinka Andrijanića, pomolivši se za pokoj njihovih duša.  

Dragutin Godinić Bađo poginuo je 8. studenog 1991. godine u borbama za obranu Vukovara, Stjepan Vusić 18. studenog pri pokušaju proboja neprijateljskih redova, a Josip Kapustić, Tomo Jambor i Vinko Andrijanić ubijeni su 20. studenog na farmi Ovčara.

Dragutin Godinić Bađo, Stjepan Vusić, Josip Kapustić i Tomo Jambor pripadnici su Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske, a Vinko Andrijanić, Vukovarac je pokopan na groblju u Lepoglavi, pripadnik 204. vukovarske brigade.

Odavanje počasti ovim vukovarskim braniteljima bila je završna manifestacija programa kojim je Koordinacija braniteljskih udruga Grada Ivanca  obilježila sjećanja na žrtvu Vukovara, tijekom kojeg su njezini članovi sudjelovali na mimohodima sjećanja u Ivancu i Varaždinu.

Također, bili su i u Koloni sjećanja u Vukovaru te na komemoraciji u Borovu Naselju.

Komentari