Ivanečki kipar Slavko Bunić izradio posljednju od 15 postaja Marijina puta u Klenovniku

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.11.2015. 18:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva eVž

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak blagoslovio je novu postaju Marijina puta u Klenovniku s prikazom drugog otajstva radosti "Pohođenje Blažene Djevice Marije svetoj Elizabeti", čime je završen sedmogodišnji rad na obnovi jedinstvenih 15 kamenih postaja otajstava krunice BDM...

Nova postaja, smještena u blizini klenovničke Bolnice u zaseoku Cikači, rad je i osobni dar kipara Slavka Bunića iz Ivanca, koji je izradio 11 postaja Marijina puta, a ovu je, kako stoji uklesano na stupu postaje, darovao župi Klenovnik i svim hodočasnicima u zahvalu za ukazano povjerenje obnove Marijinog puta.

Nakon blagoslova nove postaje nastavljena je pobožnost Marijina puta te su razmatranja uz biskupa Mrzljaka čitali kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, klenovnički župnik vlč. Josip Jagarčec, voćanski župnik vlč. Josip Drvoderić, duhovni asistent u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i povjerenik za pastoral osoba s posebnim potrebama vlč. Dragutin Goričanec, kapucin Mirko Kemiveš i mons. Pintarić.

Na završetku misnoga slavlja župnik Jagarčec podsjetio je na tijek obnove Marijinog puta te je zahvalio svima koji su sudjelovali u obnovi, od Varaždinske biskupije, Općine Klenovnik sa svojim načelnicima tijekom tri mandata, ivanečkog poduzetnika Martina Bunića te različitih pojedinaca i sponzora koji su prepoznali veličinu projekta, s čijom su obnovom željeli dati svoj generacijski doprinos tom jedinstvenom ambijentalnom sklopu.

Kipar Bunić zahvalio je mons. Pintariću i biskupu Mrzljaku za potporu i iskazano povjerenje da je svojim radom pridonio obnovi Marijinog puta te im je uručio prigodne radove iz kamena.

U povodu završetka obnove Marijina puta izrađen je i prigodni suvenir u obliku crvenog licitarskog srca, izlivenog iz gume, koji su dobili najprije djeca i mladi, a zatim i svi nazočni, kao dar zagrebačkog obrtnika Zlatka Glasnovića.

Komentari