Grad Ivanec

Foto - Ivanečki klub kolekcionara izložbom obilježio 20 godina rada

Grad Ivanec

Objavljeno: 29.05.2023. 08:36

Zadnja izmjena: 29.05.2023. 11:08

U petak je u Muzeju planinarstva u Ivancu otvorena izložba "20 godina Ivanečkog kluba kolekcionara" kojom su ivanečki kolekcionari obilježili obljetnicu svoga rada.

Postav izložbe obuhvaća kolekcionarske predmete iz zbirke članova udruge, ali i prikaz cjelokupne dokumentacije od osnivanja, rada i postignutih rezultata udruge pa su tako posjetitelji mogli razgledati niz predmeta iz ivanečke starine.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i počasni član Ivanečkog kluba kolekcionara Josip Jelenečki koji je bio jedan od začetnika ideje o osnivanju ivanečkog kluba. U svojem obraćanju Jelenečki je podsjetio kako je došlo do osnivanja Kluba kolekcionara u Ivancu te je istaknuo da je cilj osnivanja bio očuvati bogatu kulturnu baštinu ivanečkoga kraja.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić, a ona ostaje otvorena u Muzeju planinarstva do 30. lipnja.

- Čestitam vam na dvadeset godina uspješnog rada. Vaš rad vrijedan je i bitan, a želim istaknuti da će i dio iz vaših zbirki, kao i dio izloženog postava ove izložbe, svakako biti i dio stalnog postava Muzeja planinarstva Ivanec - istaknuo je Friščić te Ivanečkom klubu kolekcionara za okruglu obljetnicu poklonio novčić iz vlastite zbirke.

Svečanosti je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, izaslanik župana Anđelka Stričaka.

-Hvala vam što čuvate baštinu i povijest našega kraja. Čestitam ovako visoku i lijepu obljetnicu svim članovima i svim entuzijastima uključenima u rad udruge – poručio je Đuras.

 

Komentari