GRAD IVANEC

Ivanečki osnovnoškolci prikupili 350 kilograma čepova za pomoć oboljelima od malignih bolesti

Objavljeno: 17.07.2021. 18:38

Zadnja izmjena: 17.07.2021. 18:40

Predstavnici Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu preuzeli su 350 kilograma plastičnih čepova, a koje ivanečki osnovnoškolci u humanitarne svrhe skupljaju marljivo tijekom cijele godine.

Plastični čepovi skupljaju se u sklopu humanitarno – ekološkeakcije Plastičnim čepovima do skupih lijekova, a ivanečka Osnovna škola uključuje se već šestu godinu za redom. Prihod od prodaje čepova usmjerava se u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Ova humana akcija na ivanečkom području pokrenuta je na inicijativu samih učenika. U akciju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom d.d., koji je školi donirao posebnu namjensku kantu za odlaganje čepova te kartonske kutije, koje su obilježene logom udruge UOLL-i.

U ovoj lijepoj i humanoj akciji ivanečkoj su se Osnovnoj školi ove godine pridružili i Dječji vrtić „Ivančice“, Dječji vrtić „Bambi“, Srednja škola Ivanec, ivanečke udruge civilnog društva, ali i brojni građani koji su čepove redovito odlagali u dvorište Škole.

- Pohvaljujemo sve razrednike, učenike i roditelje koji su se uključili u projekt i tako sakupili 350 kg čepova u školi. Najviše čepova u školi skupio je 4. b razred, a titulu najmarljivijih u projektu nose dulje vrijeme. Moto volonterstva u Hrvatskoj, motiv nam je za dalje aktivnosti u projektu, a on glasi: Ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji/bolja od drugih, nemaš ništa više od onog što svi ostali imaju, ali ono što čini razliku, djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag, istaknula je pedagoginja ivanečke Osnovne škole, ujedno i koordinatorica projekta Vesna Vitez.

Za cjelokupnu koordinaciju i realizaciju projekta zadužen je školski volonterski klub „Iksići“.

Komentari