35. akcija „Kretanje – zdravlje“

Ivanečki planinari spojili rekreaciju, tradiciju i zabavu u sklopu akcije „Kretanje - zdravlje“

Objavljeno: 30.07.2018. 13:34

Zadnja izmjena: 30.07.2018. 14:24

Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec već je 35. godinu zaredom organiziralo planinarski pohod prema vrhu Ivančice u sklopu akcije „Kretanje - zdravlje“, a sudjelovalo je više od 500 izletnika, planinara i rekreativaca.

U organizaciji su domaćinima i ove godine pomogli Društvo za sportsku rekreaciju Ivanec, te Društvo prijatelja narodnih običaja Maska. Akcija je kao i svake godine započela okupljanjem sudionika na ivanečkoj gradskoj špici, a koji su potom preko puta Mrzljak krenuli popeti se na vrh Ivančice. Ivanečkim je planinarima ponovno uspjelo na njima svojstven način spojiti rekreaciju, tradiciju, zabavu i cjelodnevno druženje.

Na vrhu je organizirano sportsko natjecanje u već tradicionalnim disciplinama: viseća kuglana, skok u dalj, pikado te povlačenje užeta. Također, najboljima su podijeljeni zasluženi pehari i medalje. Ukupni pobjednik i ove je godine bilo Društvo za športsku rekreaciju Lančić - Knapić. Drugo mjesto pripalo je Udruzi za sport i rekreaciju Kaniža, te treće Društvu za sportsku rekreaciju Ivanec.

Komentari