MIROVINE

Ivanečki umirovljenici imat će prednost u poslovnicama prilikom podizanja mirovine

Objavljeno: 04.04.2020. 18:31

Zadnja izmjena: 04.04.2020. 18:41

Kako bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, Zagrebačka banka će i u Ivancu, u suradnji s državnim tijelima, mirovine za ovaj mjesec isplaćivati već od 8. travnja. Na taj način želi se smanjiti istovremeni dolazak većeg broj umirovljenika u poslovnice te time zaštititi njihovo zdravlje. 

S obzirom na situaciju i povećan oprez, savjetuje se umirovljenicima da na dan isplate mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata. 

Ukinula je i naknadu za podizanje gotovine s debitnih kartica građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj te na taj je način klijentima dodatno olakšan pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu. 

Podizanje na bankomatu

Svjesni da pojedini umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, banka apelira da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih.

Prva tri dana isplate, od 8. do 10. travnja, većina poslovnica bit će otvorene. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost.  

Također, kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenicima se savjetuje da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to: 

  • Srijeda, 8. travnja –  prezimena od A do H
  • Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O
  • Petak, 10. travnja – prezimena od  P do Ž 

Sve ostali klijenti zamoljeni su da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima, kojima je dolazak u poslovnice neophodan. 

U skladu s mjerama opreza, klijenti se mole poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno. 

Komentari