PRVI REDOVNIČKI ZAVJETI

IVANEČKI VRHOVEC Družba Klanjateljice Krvi Kristove bogatija za dvije nove redovnice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2019. 09:31

Zadnja izmjena: 18.09.2019. 09:31

Izvor: Varaždinska biskupija

Na svetkovinu Blažene Djevice Marije Žalosne - Žene Novoga saveza, mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, predslavio je sveto euharistijsko slavlje u Samostanu Marije Suotkupiteljice u Ivanečkom Vrhovcu.

Misno je slavlje bilo posebno svečano za dvije časne sestre, s. Ivanu Miličević i s. Kristinu Vuković koje su tijekom euharistije položile prve redovničke zavjete u Družbi Klanjateljice Krvi Kristove. Prije početka misnog slavlja sve je srdačno pozdravio domaćin, vlč. Kristijan Stojko, župnik Župe svete Marije Magdalene u Ivancu.

Prije biskupovog blagoslova na kraju misnog slavlja prisutnim se vjernicima obratila sestra Ana Marija Antolović, regionalna poglavarica Družbe Klanjateljice Krvi Kristove. Zahvalila je ocu biskupu što brine o njihovoj zajednici i često dolazi predvoditi misna slavlja u kapelu u Ivanečkom Vrhovcu koja slavi već 25 godina postojanja. Zahvalila je svim svećenicima koji su bili u koncelebraciji, posebno p. Damiru Kočišu koji je vodio duhovne vježbe i neposrednu pripravu za veliko slavlje te svim časnim sestrama iz Družbe Klanjateljice Krvi Kristove, a najviše slavljenicama te njihovim roditeljima i prijateljima. 

Komentari