mala subotica

Ivanu Horvatu iz Držimurca Povelja Međimurske županije

Objavljeno: 01.02.2021. 12:27

Zadnja izmjena: 01.02.2021. 12:29

Skupština Međimurske županije dodijelila je Povelju g. Ivanu Horvatu, članu DVD-a Držimurec-Strelec i to zbog zasluga te izvanrednog doprinosa u razvoju i unapređenju vatrogastva na području Međimurja.

Gospodin Ivan Horvat rođen je 16.07.1949. godine u Držimurcu gdje i danas živi. Završio je srednju tehničku školu za zvanje vozača. Oženjen je i ima dvoje djece. U vatrogasnu organizaciju uključuje se davne 1970. godine kao mladić iz vatrogasne obitelji. Temeljem njegovog izvanrednog zalaganja u radu DVD-a Držimurec–Strelec više puta je bi biran za najdogovornije dužnosti.

U svom dugogodišnjem dobrovoljnom radu pod njegovim rukovodstvom društvo postiže vrlo dobre rezultate, a koji se odnose na izgradnju vatrogasnih domova i objekata, nabavi potrebite vatrogasne opreme, prijema mladih članova u vatrogasne organizacije na području Međimurske županije.

Posebno se je isticao u aktivnostima u provođenju operativnih zadaća, odnosno u provođenju preventivnih mjera i samim akcijama gašenja požara na svome području pa i šire. Nažalost prilikom gašenja požara u naselju Piškorovec, dogodila mu se povreda ( ugriz psa ) od koje je teško obolio i bio u smrtnoj opasnosti.

Usprkos naporima liječnika i svoje osobne upornosti kao i podrške svoje obitelji danas je pokretan no ipak je nesreća ostavila vidljive posljedice, te samim time ne može obnašati njemu omiljene operativne i organizacijske poslove i zadaće dobrovoljnog vatrogasca. Svoje vatrogasno iskustvo prenio je na svoga sina Dejana, koji danas obnaša dužnost Predsjednika DVD-a Držimurec – Strelec. 

Komentari