GRAD IVANEC

Ivkomu isporučeno prvo od dva komunalna vozila vrijednih 2,3 milijuna kuna

Objavljeno: 24.02.2021. 18:03

Zadnja izmjena: 24.02.2021. 19:09

Ivkomu d.d. danas je isporučeno prvo od dvaju suvremenih komunalnih vozila namijenjenih odvojenom prikupljanju otpada.

S obzirom na to da je riječ o voznom parku vrijednom ukupno 2,3 milijuna kuna, čija se nabava sufinancira iz EU Kohezijskog fonda, tim je povodom u poslovnom krugu tvrtke održana prigodna svečanost kojoj su nazočili i predsjednik Skupštine Ivkoma d.d. Milorad Batinić, zatim, Željko Horvat, direktor tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca koja je isporučila vozilo, predstavnici kolektiva Ivkoma, među kojima i Srečko Kramarić kao voditelj tima na ovome projektu te predstavnici medija. Pozdravljajući okupljene, direktor Ivkoma d.d. Edo Rajh nije skrivao zadovoljstvo što se vozni park ivanečkog komunalca oprema visokokvalitetnim vozilima.

- Ovo vozilo namijenjeno je isključivo prikupljanju već odvojenog otpada. S obzirom na svoje tehničke karakteristike, omogućit će nam kvalitetniji rad na cijelom području našeg poslovanja (svih 6 gradova i općina ivanečkoga kraja). Ovaj, veći kamion zapremnine 14 m3, omogućit će nam prikupljanje pojedinih vrsta otpada bez prečestog odlaska na pražnjenje kao i prijevoz većih količina otpada do ovlaštenih oporabitelja – poručio je Rajh te ujedno uputio riječi zahvale na potpori koju je u realizaciji ovog projekta pružila Poslovna zona Ivanec sa svojim Projektnim uredom za EU fondove.

Osuvremenjivanje voznog parka

Na uspješnoj realizaciji projekta, koji je na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost putem Ministarstva zaštite okoliša bio kandidiran još u travnju lani, čestitke domaćinima uputio je predsjednik Skupštine Miloirad Batinić.

- Grad Ivanec, kao većinski vlasnik Ivkoma, potiče osuvremenjivanje voznog parka vanjskim sredstvima, a i sam je agilan u privlačenju sredstava iz spomenutih izvora, što, među ostalim, potvrđuje i podatak da kandidiramo projekt potpuno novog reciklažnog dvorišta – naglasio je M. Batinić.

Inače, ukupna vrijednost prihvatljivih troškova nabave vozila je 1,83 milijuna kuna, od čega iz EU fondova stiže 1,46 milijuna bespovratnih kuna, dok ostatak osigurava Ivkom d.d.

Komentari