Šest stotina maškara iz Međimurske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Krapinske i Varaždinske županije te iz Slovenije i posjetitelja što je okupirala ivanečku špicu i okolne ulice, bilanca je Ivonjskog fašinka koji je na središnjem ivanečkom trgu održan u nedjelju, 24. veljače.

Nakon što je gradonačelnik Milorad Batinić maškarama uručio pozamašan ključ gradske blagajne, karnevalsko veselje nastavljeno je uz dosjetke i šale voditelja Marijana Gotala – Cicana.

Urnebesnu povorku koja je uz halabuku, larmanje, zvonjavu, klepetanje i trubljenje prodefilirala ivanečkim ulicama, na špicu su uvele skupine gumila i ivančica Društva prijatelja narodnih običaja Maska.

U fašniku je sudjelovala 21 maskirana skupina i to sedam grupa kurenata iz slovenskog Podlehnika, Vidma, Leskovca i Kidričeva, zatim, maškare iz Kutine, Prepuštovca, Štefanca, Lobora, Nedelišća, Petrijanca, Lepoglave, Vidovca, Cestice, Domašinca, Gornje Voće i drugih mjesta.

Nakon što je brzinski osuđen kao simbol svega zla i lošeg, maškare su potom Princa fašnika zapalile, a nakon toga urnebesnu zabavu nastavile u hotelu Orion.

Komentari

25.02.2019. 10:43h Zadnja izmjena: 25.02.2019. 10:49