Kako poručuju iz Grada Ivanca, dugo kišno razdoblje s obilnim oborinama prouzročilo je otežano održavanje spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima na središnjem Trgu hrvatskih ivanovaca.

Iako ga Ivkom d.d. održava sukladno postojećem programu održavanja, vidljivo je da to u ovakvim lošim vremenskim uvjetima nije dovoljno, a uz činjenicu da vjetar u bazenčić ispred prizmi nanosi smeće i prljavštinu, otegotno je i to što djeca, a i odrasli, u njega bacaju šljunak, novčiće, čepove, papiriće i sl.

Buduće održavanje spomenika prošli je tjedan bio tema kolegija pročelnika s gradonačelnikom, a kako bi se osiguralo da spomen obilježje u svako doba bude uređeno i održavano s dignitetom koji pripada ovakvim mjestima, Ivkom d.d. ubuduće će svakodnevno obilaziti spomenički kompleks i održavati u skladu s potrebama. 

Na sastanku s projektantima definirat će se način obnove mramornih dijelova i način jasnijeg isticanja imena i prezimena poginulih branitelja, a da se ne naruši osnovni idejni koncept spomenika.Dogovorit će se otklanjanje uočenih tehničkih nedostataka u prizmama, a budući da je spomen obilježje pod video nadzorom, o tome će biti istaknuta jasna obavijest.

Iz grada upućuju apel svim građanima da bazenčić ispred prizmi ne služi za odbacivanje novčića i sličnih predmeta, jer bazenčić nije nikakav „bunar želja“, već je sastavni dio spomeničke cjeline koja čuva sjećanje na poginule branitelje. Iz grada posebno naglašavaju da je na prostoru ispred spomenika zabranjeno parkiranje svih vozila, uključujući i dostavna. S obzirom na to da se pojedini građani na to oglušuju, takva će se praksa ubuduće sankcionirati

Komentari

30.05.2019. 16:51h Zadnja izmjena: 30.05.2019. 16:54