prigodni pokloni

Iz Grada Varaždina poručuju: Ove godine razveselit ćemo mnogo djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.12.2020. 11:23

Zadnja izmjena: 14.12.2020. 11:29

Kako su putem priopćenja za medije obavijestili iz Grada Varaždina, ove će godine darovima razveseliti mnogo djece.

Grad Varaždin tradicionalno daruje djecu do 12  godina starosti, prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin, djecu korisnika zajamčene minimalne naknade i udomiteljsku djecu s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin će u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog Križa Varaždin dostavljati pakete od 14. – 16.  prosinca na kućne adrese obitelji, a prigodne pakete dobit će 140 udomljene djece i djece roditelja koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Vrijednost poklon paketa je 120 kuna po djetetu, a iz proračuna je za tu namjenu izdvojeno oko 35 tisuća kuna.

Također, povodom blagdana Sv. Nikole Grad je darivao i djecu u dječjim vrtićima i u suradnji s Društvom Naša djeca, zatim korisnice i djecu u Domu za žrtve obiteljskog nasilja, Centar za pružanje usluga u zajednici Varaždin, Caritasovu pučku kuhinju, Socijalnu samoposlugu, Prenoćište za beskućnike i Kuću mogućnosti. Ukupno je za tu namjenu osigurano oko 30 tisuća kuna

Djeda Mraz ni ove godine nije zaboravio na djecu u prigradskim mjesnim odborima.  U je vozilom obišao polovinu mjesnim odbora, a slijedeće subote 19. prosinca od 10 sati nadalje obradovat će djecu Biškupca, Gojanca, Jalkovca, Poljane Biškupečke i Črnca Biškupečkog. Kao i prošle subota s pomoćnicima iz Civilne zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava djeci će dostavljati poklone na kućne pragove. 

 

 

 

Komentari