JEZERO MOTIČNJAK

Iz Grada Varaždina pozivaju građane da daju prijedloge o trajanju sezone kupanja

Objavljeno: 22.04.2021. 18:05

Zadnja izmjena: 22.04.2021. 18:12

U razdoblju od 22. travnja do 22. svibnja 2021. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2021. godini.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2021. godini te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Ovim izmjenama i dopunama, sukladno Zakonu o vodama, utvrđuje se lokacija za kupanje i trajanje sezone za kupanje, ocjena o kakvoći površinskih voda za kupanje, obavlja klasifikacija te određuje profil vode za kupanje. Uz to će se obavljati monitoring mikrobiološke kakvoće u površinskim vodama za kupanje na mjestima određenim za kupanje s ciljem očuvanja i zaštite okoliša i ljudskog zdravlja.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 10.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 22. svibnja 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2021. godini“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Komentari