HRVAČKI KLUB VINDIJA

Iz HK Vindija najavljuju uspješnu sezonu s domaćim hrvačima, te proslavu 70-te godišnjice kluba

Objavljeno: 11.03.2020. 14:12

Zadnja izmjena: 11.03.2020. 14:17

Hrvački klub Vindija ušao je u novu sezonu pobjedom nad ekipom Sesveta od 8:2. Ove sezone u klubu su odlučili da se oslone na domaće snage i uvedu mlade i perspektivne hrvače u seniorsk ukonkurenciju.

Trener Andrija Barić zadovoljan je viđenim u 1. kolu Premijer 1. Hrvatske hrvačke lige, pogotovo s mladim hrvačima koji su ga ugpdno iznenadili. U nastavku sezone sigurno će dobiti puno prilika za dokazivanjem.

- Ekipe u ligi su podjednake, najavljuje trener HK Vindija Andrija Barić. - Sesvetski Kraljevec ima malu prednost, ali bit će sigurno vrlo zanimljivo i napeto. Nikome neće biti lako draditi meč. Ove godine isključivo idemo s domaćim snagama. Ekipa je standardna, a uključuju se novi hrvači poput Ivana Bedeković ali i mlađi juniori, koji će dobiti priliku da odrade nekoliko mečeva. Za sada nam nema samo Ivana Ratkovića zbog ozljede, ali on će se vratiti u jesenskom dijelu lige, uklatko je Barić najavio sezonu.  

Predsjednik HK Vindija Gordan Siročić potvrđuje nakanu kluba da u ovoj senozi promovira što više domaćih hrvača, ali je i otkrio da će ove godine klub svečano proslaviti i svoju 70-tu godišnjicu osnutka i uspješnog djelovanja.

Domaća ekipa i godišnjica

- U ovu sezonu smo krenuli totalno s domaćom ekipom, potvrdio je predsjednik HK Vindija Gordan Siročić. - To nam je cilj, tako da nećemo imati pojačanja. Pokušat ćemo stvoriti ekipu domaćih dečki. I mene je ugodno iznenadila ekipa u 1. kolu, neki mladi dečki zbilja su potegnuli. Tako da realno očekujem drugo mjesto. Već su se iznenađenja dogodila u prvom kolu. Sisak je pobijedio Gavrilović, što nama odgovara. Što se tiče pojačanja, vidjet ćemo kako će završiti prvi dio sezone, ali namjeravamo se osloniti na domaće snage. Stvaramo domaću momčad, pa tako imamo i dvije nove grupe mladih. Nama je ove godine prioritet i obljetnica, kojoj smo se dosta posvetili. Planiramo napraviti knjigu o povijesti kluba, nadamo se da ćemo okupiti sve dosadašnje članove i da ćemo krajem godine u kazalištu to obilježili, najavio je Siročić.

Konkurenti za naslov

Mlade varaždinske hrvače u prvom ovosezonskom meču pratio je i izbornih hrvatske hrvačke reprezentacije i dugodišnji predsjednik HK Vidnija, Alen Runac i zadovoljan je viđenim. 

-  Bilo je jako dobrih borbi, zaključio je izbornik Alen Runac. - Mladi hrvači pokazali su da se nalaze pred vratima seniorskog sastava. Nastupali su i neki hrvači, koji su članovi juniorske reprezentacije. Zadovoljan dam prikazanim borbama. Poznajem situaciju u HK Vindija i smatram da će, kao i unazad desetak godina i više, sigurno biti jedan od konkurenata za naslov prvaka Hrvatske, dodao je Runac.

Komentari