NORMALIZACIJA

Iz HT-a javljaju da je otklonjen kvar i kako su ponovo uspostavljene sve usluge

Objavljeno: 29.09.2020. 18:56

Zadnja izmjena: 29.09.2020. 18:58

Iz Hrvatskog telekoma izvijestili su da se situacija stabiliza i da je otklonjen kvar koji je danas prouzročio višesatne problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge, te je počeo proces uspostave tih usluga.

"Situacija se postupno stabilizira. Naši stručnjaci i partneri otklanjaju poteškoće i uskoro očekujemo potpunu normalizaciju. Još jednom se ispričavamo za moguće neugodnosti, a kao ispriku ovih dana očekujte i znak pažnje o kojemu ćemo vas izravno obavijestiti. Hvala još jednom na strpljenju i razumijevanju." javljaju iz Hrvatskoh telekoma.

Problemi u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge uočeni su već oko 10,00 sati i trajali svi do iza 16,00 sati. U pronalaženju i rješavanju tehničkog kvara, koji se kao takav javio prvi puta bili su uključeni i stručnjaci Hrvatskog Telekoma, Deutsche Telekoma te glavnih dobavljača sustava: Nokia, F5 i Metaswitch, dodaje se u priopćenju.

Uzrok kvara je "neregularno ponašanje sustava za prijenos signalizacijskih poruka za uspostavu govornih poziva uslijed softverske greške", izvijestio je HT.

 

Komentari