KOŠARKAŠKI KLUB SJEVER

Iz KK Sjever zabrinuti su za budućnost kluba jer nemaju gdje trenirati

Objavljeno: 01.10.2020. 19:42

Zadnja izmjena: 01.10.2020. 20:59

Nakon što se o ovoj temi oglasio KK Vindija sada i KK Sjever reagira na nemogućnost treniranja u školskim dvoranama u mješovitim grupama.

Iz KK Sjever su se obratili otvorenim pismom u kojem traže rješenje svoje bezizlazne sitacije. "Ogorčeni nad situacijom u kojoj se nalaze sportski klubovi grada Varaždina, ali i novom odlukom Stožera civilne zaštite grada Varaždina temeljem koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo donosi dokument o korištenju školskih sportskih dvorana isključivo za učenike istih razrednih odjela, Košarkaški klub Sjever navodi niz apsurdnih situacija koje su nelogične u svakom pogledu."

Iz kluba se pitaju kako je moguće da se donesene mjere odnose samo za dvorane i prostore škola, dok se istodobno puno veće grupe djece skuplja i nesmetano odrađuje treninge u sportskim dvoranama Graberije, Arena, sportski centar TTS. Također, Varaždinski bazeni krcati su djecom, naravno, iz različitih razrednih odjela i škola, kao i sva dječja igrališta i parkovi.

Gdje će djeca trenirati?

"Zašto i kako je moguće da se mjere Stožera civilne zaštite ne odnose na sve klubove podjednako i na koji način će Grad omogućiti zakinutim klubovima nastavak rada s djecom? Budući da se, što je još jedan ogroman apsurd, lige provode po planu bez ikakve odgode, gdje će ta djeca trenirati i kako to da se dozvoljava odigravanje liga i sportskih turnina? Osim, naravno, što će se na taj način iz klubova povući sredstva koja oni ionako nemaju, a dužni su platiti ako žele sudjelovati, pitamo se koji je cilj održavanja liga, ako su treninzi zabranjeni?" piše u pismu KK Sjever.

Do nastanka epidemije, košarkaški klub Sjever djelovao je na području 11 osnovnih škola u Varaždinu i Županiji te brojao više od 150 članova.

- Zbog navedenog niza nelogičnosti i loše organizacije rada, nizom apsurdnih odluka koje se mijenjaju iz dana u dan, ogroman broj djece zakinut je za sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima, a većini klubova prijeti prestanak rada, naglasio je predsjednik KK Sjever Petar Zajec.

Komentari