grad novi marof

Iz Ministarstva stiže preko 170 tisuća kuna za rekonstrukciju javne rasvjete u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.05.2021. 10:15

Zadnja izmjena: 14.05.2021. 10:17

Trenutno se provodi druga faza projekta rekonstrukcije javne rasvjete dijela naselja Novi Marof – Štuk, a sredstva za ovaj projekt dalo je i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ugovor vrijedan 172.240 kuna za sufinanciranje projekta „Rekonstrukcija javne rasvjete dijela naselja Novi Marof Štuk 2. faza“ gradonačelniku Novog Marofa Siniši Jenkaču uručio je ministar Darko Horvat.

Jedan je to među ugovorima za 11 jedinica lokalne samouprave koje je ministar predao u Vinici, ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna. 

– Ovo su sve relativno mali komunalni zahvati, ali vesele nas jer svaka kuna koja dođe mimo naših izvornih proračuna nama puno znači, tako da zahvaljujem ministru što je nastavljen program investiranja upravo u komunalne projekte lokalnih samouprava. Nadam se da će Vlada Republike Hrvatske i vaše Ministarstvo i dalje iznaći sredstva i nastaviti s ovim programima – rekao je Jenkač.

Za konkretan projekt u Novom Marofu, Jenkač je kazao da modernizaciju sustava javne rasvjete u centru provode u fazama.

– Postavljaju se novi kandelabri sa štednom rasvjetom i na taj način uređujemo centar grada u kojem više neće biti drvenih i betonskih stupova. Mislim da građani mogu biti zadovoljni dosad obavljenim poslom, a na toj razini bit ćemo i u nastavku, uz osiguravanje sredstava preko natječaja ministarstava – istaknuo je gradonačelnik.

Komentari