Povodom Dana općine

Iz Općine Maruševec dolazi državni prvak u njemačkom, zahvalnice uručene uspješnim učenicima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.04.2019. 08:41

Zadnja izmjena: 20.04.2019. 08:42

Čelnici Općine Maruševec su povodom obilježavanja Dana Općine primili učenike i mentore s triju škola s područja Općine Maruševec, koji su u proteklih godinu dana ostvarili rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.    

Kako je učenicima poručio načelnik Damir Šprem, ostvarenim rezultatima učinili su ponosima cijelu Općinu, a naročita je činejnica da u općini živi državni prvak u njemačkom jeziku. Dodao je kako kroz razne mjere Općina pomaže roditeljima djece, mladima i obiteljima kako bi u budućnosti na kraju njihovog školovanja imali vrhunske stručnjake koji će nastaviti razvijati ovaj najljepši kraj u Varaždinskoj županiji. Okupljenima se obratio i zamjenik načelnika Mario Klapša nazvavši učenike reprezentacijom Općine Maruševec u znanju, jer se za školu i kraj iz kojeg dolaze čulo u čitavoj županiji i državi.

Marin Lazar na državnom natjecanju ostvario je najbolji rezultat i postao ovogodišnji državni prvak u njemačkom jeziku. Osim Lazara, na državnoj razini natjecali su se i Tin Šprem u Tehničkoj kulturi, Lucija Posavec, Paula Jambrešić i Ivančica Bahun po projektu Čitanjem do zvijezda, Renato Hanžek, Leon Peharda, Petar Peharda, Martin Korpar – Japek u badmintonu, Emanuel Conar, Luka Kolenko, David Kelemen i Lucija Prekupec u Vjeronauku, Natali Novoselec, Jelena Inkret, Marta Maloić-Surko i Lea Španić u šahovskom natjecanju.

Na županijskim natjecanjima rezultate su ostvarili i Martina Hanžek iz Hrvatskog jezika, Ivona Došen iz Matematike, Vjeko Hrgarek iz Informatike, Ivančica Bahun, Paula Jambrešić, Emilija Hutinski, Leticija Cikač, Sandra Fadiga, Kaja Mikačić, Leona Horvat, Doris Matijašec, Martina Hanžek, Klara Đula, Iva Hrgarek, Samanta Novak i Lea Tekić u košarci, te Pavlo Kovaček, Leon Martinčević, Petar Rušec, Luka Kušter i Viktor Kovaček u šahu.

Na kraju svečanosti, načelnik Damir Šprem uručio je ravnatelju Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislavu Vinceku donaciju u visini 10.500 kuna za nabavku koševa za igralište kod Područne škole u Druškovcu. Vincek je zahvalio Općini Maruševec na pomoći i trajnoj potpori školi i obrazovanju te uspjehu učenika ovoga kraja.

Komentari