poslali priopćenje

Iz Općine Sračinec poručuju: ''Uređenje staza u Dravskoj ulici bila je politička propaganda''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.08.2019. 17:48

Zadnja izmjena: 12.08.2019. 17:54

U priopćenju za medije koje je došlo iz Općine Sračinec osvrnuli su se na uređenje biciklističkih staza u Dravskoj ulici, odnosno odgovorili su na upite mještana zašto se stalo s uređenjem spomenutih staza. 

Kako ističu iz Općine, radi se o poslu '' koji je primarno imao političko-propagandnu namjenu'', a sve od strane oporebnih vijećnika Općinskog vijeća Općine Sračinec koji su najavili da će krenuti s tim poslom. - Oni su naišli su na problem na koji smo ukazivali od samog početka - da bi se prometnica proširila za biciklističke staze, potrebno je ući u privatne parcele, a znamo da to nije ni malo jednostavno i da se ne može riješiti na brzinu - poručuju iz Općine i dodaju kako ove radove nije pokrenula Općina Sračinec, već Varaždinska županija te kako je sada jasno da nisu bili dovoljno pripremljeni i da se radilo o predizbornoj kampanji.

Inače, radi se o županijskoj prometnici koja nije u nadležnosti Općine Sračinec, ali iz Općine poručuju kako podržavaju izgradnju biciklističkih staza. - U općinskom proračunu imamo i osigurana sredstva za sufinanciranje njihove izgradnje, ali iz Županije nas nisu niti kontaktirali kada su počeli s radovima, što smatramo da je u najmanju ruku čudno. Nadamo se samo da će, zbog velikog interesa mještana, ovaj posao biti završen prije zime - istaknuli su iz Općine Sračinec.

Komentari