sjednica vijeća

Iz Općine Trnovec Bartolovečki poručuju kako i dalje imaju jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti u županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2019. 09:01

Zadnja izmjena: 02.03.2019. 09:02

Izvještaj o proračunu za 2018. godinu bila je jedna o točaka dnevnog reda sjednice Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog. Istaknuto je da je u 2018. godini Općina Trnovec Bartolovečki raspolagala s ukupno 13.904.108,54 kune. U odnosu na prethodnu godinu prihodi su bili 34,57 posto veći. Ukupni rashodi bili su 14.037.938 kuna.

Vijećnici su raspravljali i o izravnoj dodjeli sredstava financijske potpore prema programima rada udruga. Odnosi se to na vatrogasne djelatnosti odnosno pet dobrovoljnih vatrogasnih društava, sportske djelatnosti šest klubova, lovstvo, zaštitu okoliša i rekreacije koje provodi šest udruga. Nadalje, četiri udruge bave se kulturno-umjetničkim djelatnostima te čuvanjem i prezentacijom običaja. Tu su i aktivnosti Udruge poduzetnika, Agro udruge, Udruge umirovljenika i starijih osoba te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Varaždin kluba Trnovec Bartolovečki.

Članovi Općinskog vijeća donijeli su i program rada Vijeća u 2019. godina, a među brojnim temama o kojima će se raspravljati svakako se ističu one o općinskom proračunu te njegovim izmjenama i dopunama.

Potvrđene su izmjene i dopune programa javnih potreba u pojedinim područjima za prošlu godinu. Tako je za brigu za djecu predškolske dobi, odgoj i osnovno obrazovanje te srednjoškolsko i visoko obrazovanje iznos u proračunu 3,1 milijun kuna, u zdravstvu 673 tisuće, sportu 517 tisuća, kulturi 455 tisuća te komunalnoj infrastrukturi 2 milijuna kuna, za građenje i opremanje 3 milijuna, a za razvojne programe 8,7 milijuna kuna.

– Svakako treba istaknuti iznos od 3,1 milijun kuna koji je uložen u obrazovanje. Naime, ulaganje kroz predškolski odgoj te osnovno, srednjoškolsko i visoko obrazovanje, najbolje je ulaganja u mlade odnosno budućnost naše općine. Ova razina izdvajanja sredstava predviđena je i za ovu godinu – potvrdio je načelnik Zvonko Šamec.

U raspravi o stanju sustava civilne zaštite istaknuto je da je u 2018. godini za izradu općih akata, vatrogastvo, HGSS i Crveni križ izdvojeno 480 tisuća kuna dok je iznos planiran za 2019. godinu sto tisuća kuna veći. Kao i na svakoj sjednici raspravljalo se i o stanju nezaposlenosti. Prema posljednjim podacima na području Općine nezaposleno je 106 osoba što znači da Općina ima i dalje jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti u županiji

Komentari