ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ

Iz ŽNS Varaždin podsjećaju da je danas posljednji rok za ostvarivanje pogodnosti putem online obrasca

Objavljeno: 30.03.2020. 11:43

Zadnja izmjena: 30.03.2020. 11:55

Iz Županijskog nogometnog saveza Varaždin podsjećaju nogometne klubove s područja Varaždinske županije da je danas rok za popunjavanje online obrasca, putem kojeg bi se mogle ostvariti pogodnosti za zaposlene u klubovima.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa COVID-19 Središnji državni ured za šport poduzima radnje i priprema mjere očuvanja radnih mjesta stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova registriranih kao udruge građana koji sudjeluju u redovnom sustavu natjecanja te koji su punopravni članovi vašeg nacionalnog športskog saveza, odnosno športskih saveza pojedinog športa gradske i županijske razine.

Cilj prikupljanja traženih podataka je utvrditi stvaran broj stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova/saveza, a odnosi se na:

  • radnike koji imaju važeći ugovor o radu ili su ga sklopile najkasnije do 1. ožujka 2020. godine;
  • radnike koji imaju sklopljen ugovor o radu sa športskim klubom/savezom, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora;
  • radnike koji temeljem samostalne sportske djelatnosti obavljaju stručne poslove u športu za športski klub/savez, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora.

"Naglašavamo kako je u interesu vaših klubova i saveza ispravno popunjavanje online obrasca koji direktno može pripomoći održivosti sustava športa u Republici Hrvatskoj u ovom teškom razdoblje s kojim se suočavamo.

Slijedom navedenog, a kako bi mogli što prije definirati sve protokole za navedene aktivnosti, molimo vas da popunite online upitnik najkasnije do 30. ožujka 2020. godine." piše u priopćenju upućenog klubovima.

Online obrazac Potpora za očuvanje radnih mjesta u športskim klubovima/savezima pogođenima Korona virusom (Covid-19) nalazi se na web adresi: https://forms.gle/eperiPzDiujJWv6S7.

 

Komentari