obilježavanje dana pobjede

Izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijenac i zapalila svijeću braniteljima

Objavljeno: 04.08.2017. 13:12

Zadnja izmjena: 04.08.2017. 14:57

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Uz njih su vijenac položili i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije. Zamjenik župana Tomislav Paljak - s kojim je bio i županijski vijećnik Nenad Koščak - tom je prilikom naznačio kako na taj dan odajemo počast svim braniteljima, ali obilježavamo i veličanstvenu pobjedu hrvatskih branitelja koji su oslobodili okupirani hrvatski teritorij.

- Posebno se moramo prisjetiti branitelja s područja Varaždinske županije koji su dali izuzetno snažan doprinos obrani naše države, ali i svih onih koji su dali svoje živote za našu domovinu. Ovaj prostor nije bio u neposrednoj ratnoj ugrozi, a dao je toliko vojnika, ali i žrtava - naglasio je zamjenik župana Paljak, dodavši kako će i župan Čačić sutra prisustvovati središnjoj proslavi u Kninu.

Komentari