Izaslanstvo Labina posjetilo Lepoglavu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 18.03.2015. 11:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

U radnom posjetu gradu Lepoglavi u ponedjeljak boravio je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika sa suradnicima.

Primio ih je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić uz kojeg su radnom sastanku nazočili i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, voditelj Projektno razvojnog ureda Emil Tkalec te voditelj projekta Tehnološki centar drvne industrije Damjan Županić. Tema razgovora bile su mogućnosti prijave projekata na fondove Europske unije pri čemu su goste iz Labina zanimala iskustva Grada Lepoglave u privlačenju europskog novca.

- Više od 20 projekata iz grada Lepoglave za čiju je realizaciju potpora stigla iz EU fondova govori o našoj sposobnosti i znanju da koristimo fondove Europske unije. Naša iskustva spremni smo dijeliti s drugima u kojima ne vidimo konkurenciju već potencijalne partnere - istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je posebno predstavio tri kapitalna projekta koja su, zahvaljujući radu lepoglavskog projektnog tima na čelu s gradonačelnikom i uz potpore resornih ministarstava, dovedeni u visoku fazu pripreme za kandidiranje na fondove Europske unije - Tehnološki centar drvne industrije, Centar za posjetitelje "Centar pavlina" i Centar bioraznolikosti.

Goste iz Labina zanimao je i rad Projektno razvojnog ureda u Lepoglavi te iskustva u njegovu formiranju budući da Grad Labin planira oformiti sličan ured koji bi poput lepoglavskog pripremao projekte za prijavu na natječaje fondova Europske unije, a upravo je Projektno razvojni ured u Lepoglavi primjer dobre prakse koji u privlačenju europskog novca želi primijeniti i Grad Labin.

Izaslanstvu Grada Labina, nakon radnog sastanka, predstavljene su lepoglavske znamenitosti te Poduzetnička zona kao i Dom kulture koji je u Lepoglavi uređen upravo zahvaljujući europskom novcu.

Komentari