međunarodni skup

Izaslanstvo Lepoglave u Crnoj Gori na skupu zemalja Zapadnog Balkana predstavilo svoj rad s mladima

Objavljeno: 05.11.2016. 12:47

Zadnja izmjena: 05.11.2016. 12:53

Na konferenciji radnog naziva "Getting Across" održanoj prošlog tjedna u Budvi okupilo se 50-ak sudionika iz zemalja Zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Među ostalima je sudjelovao i Grad Lepoglava kojega je predstavljao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač. 

Sudionici konferencije razmijenili su iskustva međusektorske suradnje kad su u pitanju politike za mlade i uloga mladih u razvoju lokalne zajednice. Lepoglavski je zamjenik gradonačelnika predstavio primjere dobre prakse suradnje lokalne samouprave i mladih kao i nekoliko značajnijih aktivnosti odnosa prema mladim na lokalnom nivou.

- Ne samo što smo širem auditoriju predstavili naše zajedničke aktivnosti već smo otvorili i brojne mogućnosti za lepoglavske mlade kad su u pitanju njihovi samostalni budući projekti. Možda nekome smeta što nas se svrstava na Balkan, ali kad pogledate neke zemlje u okruženju, imamo i mi ovdje od nekih za učiti baš kao što oni uče od nas. – kazao je po povratku zamjenik gradonačelnika Kovač.

Ova je konferencija na jednom mjestu okupila mlade aktiviste, političare, službenike javnog sektora zadužene za mlade kao i mlade članove političkih stranaka koji su kroz intenzivne aktivnosti razmijenili iskustva, ukazali na probleme i pripremili zaključke koje će u partnerstvu Europska komisija i Vijeće Europe javno objaviti kao smjernice za budući razvoj međusektorske suradnje mladih i lokalnih, regionalnih i nacionalnih vlasti.

Komentari