posjet

Foto - Izaslanstvo Varaždinske županije ugostio Ličko-senjski župan, razgovarali o suradnji

Objavljeno: 06.05.2022. 09:34

Izaslanstvo Varaždinske županije posjetilo je Ličko-senjsku županiju u kojoj ih je ugostio župan Ernest Petry sa suradnicima.

U izaslanstvu bili su župan Anđelko Stričak, zamjenica Silvija Zagorec, pročelnik Dragutin Vincek, pomoćnik pročelnika Tomislav Pajtlar te tajnik Udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske Ivo Loborec i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Danijel Borović koji je prije 30 godina, preletom u veljači 1992. godine, iz bivše JNA donio Republici Hrvatskoj prvi borbeni zrakoplov MIG 21. 

Prije prijema, izaslanstva su, položivši vijence i zapalivši svijeće, odala počast i poštovanje poginulim braniteljima, pripadnicima specijalne policije MUP-a kod spomenika Velebitskim junacima u Rizvanuši.

Župan Ernest Petry upoznao je goste s projektima koje Ličko-senjska županija provodi u turizmu, poljoprivredi, obrazovanju i gospodarstvu te je izrazio nadu kako će se odnosi između dviju županija produbiti na korist građana obje županije.

- Osim što je Ličko-senjska županija prostorno najveća županija, na njenom području nalaze se i tri nacionalna parka koji zasigurno pobuđuju veliki interes za posjetom naših sugrađana. Pretpostavljam da po korištenju i upravljanju tim prirodnim dobrima Ličko-senjska županija ima daleko više iskustava tako da je dobro da naši resorni pročelnici i ravnatelji ustanova razmjene ideje i mišljenja, poglavito sada kada se nalazimo u postupku proglašenja Ivančice Parkom prirode - rekao je Stričak.

Komentari