SVI SVETI

Izaslanstvo Županije odalo počast preminulim građanima te poginulim braniteljima i antifašistima

Objavljeno: 30.10.2020. 18:36

Zadnja izmjena: 30.10.2020. 18:37

U povodu blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, PU varaždinske, članovi Udruga branitelja te Zajednice udruga antifašističkih boraca  položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve preminule građane Varaždinske županije te branitelje koji su položili živote u obrani Hrvatske, kao i na poginule antifašiste u Drugome svjetskome ratu.

U pratnji Husarske garde župan Radimir Čačić te saborska zastupnica Natalija Martinčević položili su vijenac kod Središnjeg križa, kod Spomen kosturnice te kod Križa branitelja.

Pozvavši na minutu šutnje župan Čačić je naglasio kako unatoč borbi koju vodimo s epidemijom koranavirusom danas odajemo poštovanje i počast onima koji to zaslužuju.

- Odali smo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali u obrani Domovine, ali smo dali počast i poginulim antifašistima koji su izgubili živote u Drugome svjetskome ratu. Također smo položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na sve preminule građane naše Županije. Ovo su dani kada se sjećamo svojim najmilijih i tu tradiciju obilježavanja blagdana Svih svetih moramo održavati, rekao je župan Čačić.

Polaganju vijenaca nazočio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a  svoj doprinos svečanom polaganju vijenaca dali su i pripadnici Hrvatske vojske. Molitvu za sve preminule i poginule predvodio je policijski kapelan velečasni Ivica Horvat, dok je profesor Tomislav Ratković iz Glazbene škole Varaždin odsvirao mirozov.

Komentari