kod središnjeg križa

FOTO: Izaslanstvo Županije položilo vijenac povodom Dana Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2017. 10:32

Zadnja izmjena: 08.09.2017. 10:59

Foto: Luka Šalamun

Povodom Dana Varaždinske županije koji se svake godine obilježava 8. rujna, na Blagdan Male Gospe, izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Radimir Čačić, zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu u spomen na sve preminule građane Varaždinske  županije.

Prije polaganja vijenca kod središnjeg križa, županijsko izaslanstvo je položilo aranžman i zapalilo svijeću na grobu pokojnog župana dr. Marijana Mlinarića.

Pozivajući prisutne na minutu šutnje župan je naglasio kako je ovo prigoda da se prisjetimo svih preminulih građana  te svih poginulih branitelja s područja Varaždinske županije.

- Danas se prisjećamo svih preminulih građana naše Županije, ali i svih onih koji su dali svoje živote u obrani naše Domovine. Također odali smo poštovanje i počast preminulome županu Marijanu Mlinariću kojega pamtimo po njegovome radu, svestranosti, aktivnostima u sportu, vatrogastvu, ali prije svega kao humanista i uglednog varaždinskog liječnika – rekao je župan Radimir Čačić.

Komentari