brzi vatrogasci

Izbio požar pored varaždinskog groblja, u blizini kuće obitelji koja je na ljetovanju

Objavljeno: 30.07.2017. 17:55

Zadnja izmjena: 30.07.2017. 18:28

Kako doznajemo od čitatelja izbio je požar pored varaždinskog groblja, u blizini obiteljske kuće, ali srećom vatrogasci su bili brzi i intervenirali na vrijeme. 

Prema riječima čitatelja, obitelj u čijoj blizine kuće je gorio požar trenutno se nalazi na godišnjem odmoru. 

- Lako je mogla izgorjeti i cijela kuća. Sva sreća pa vatra još nije uspjela uhvatiti čemprese i ogradu i što su vatrogasci bili brzi. - napisao je Dražen C. 

- Bio sam u šetnji sa psom kada sam vidio da se kvartom počeo širiti gusti dim. Odmah sam obavijestio vatrogasce. Kada sam se približio polju kod crkve Sv. Fabijana i Sebastiana ugledao sam vatru koja je zahvatila dvorišnu ogradu i počela se širiti. Ukućani su vjerojatno na godišnjem jer su svi prozori na kući kod glavnog mjesta požara bili zatvoreni. Zbog ljetnih vrućina i popodnevnog odmora susjedi su dim primijetili tek kada se počeo širiti i zahvaćati i njihove ograde. Vatrogasci su nakon mojeg poziva stigli već za nekoliko minuta. Vatra se širila i zahvaćala suho raslinje na polju. Ugrožena je bila kuća ispred čije se nalazio drveni ogradni pano i čempresi koji su već lagano i gorjeli. Bio je to strašan prizor koji je mogao napraviti veliku štetu kućama i ljudima u blizini. Radi se o polju s desne strane odmah nakon spomenute crkve, nasuprot groblja Varaždin. - kaže Dražen C.

Još nam nije poznat uzrok i okolnosti zbog kojih je došlo do požara, a po primitku istih ćemo i objaviti.

Komentari