Izbori 2011: Ladislav Ilčić predstavio program "18 za 18"

Objavljeno: 22.09.2011. 10:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Ladislav Ilčić i kandidati za njegove zamjenike Robert Podolnjak i Nikola Šopar predstavili su svoj program za predstojeće prijevremene izbore nazvan „18 točaka za 18 mjeseci“.

Ladislav Ilčić naglasio je da smatra da se puno toga može postići i u mandatu od samo godinu i pol dana.

- Moji protukandidati predstavili su programe za pet godina, no mi smatramo da se već u godinu i pol moraju vidjeti rezultati našeg rada. Nije to jedina stvar po kojoj se razlikujemo od protukandidata. Za razliku od njih koji su do prije nekoliko godina bili dio iste političke opcije, mi smo nezavisna lista u punom smislu te riječi jer smo neovisni i od političkih stranaka i od raznih interesnih grupa, lobija i sličnih grupacija - ističe Ilčić.

Naglasio je da i on i kandidati za njegove zamjenike kruh zarađuju van Varaždina ali da su ipak odlučili ostati živjeti u svom gradu jer ga neizmjerno vole.

U njihovom programu nazvanom „18 točaka za 18 mjeseci“ navodi se da će Podolnjak i Šopar obnašati dužnost zamjenika gradonačelnika volonterski te da će na taj način Gradu do kraja mandata uštedjeti oko milijun kuna.

Ističu također da neće dopustili daljnje zaduživanje grada te da zato neće tražiti suglasnost Vlade za kredit od 20 milijuna kuna koji je namjeravala dići dosadašnja gradska vlast.

Obećaju da će racionalizirati gradsku uprave i troškove pojedinih gradskih ustanova i tvrtki, obaviti reviziju gradskih tvrtki i njihovu eventualnu dobit koristiti na dobrobit građana i grada, pripremiti i provesti srednjeročni plan restrukturiranja varaždinskog gospodarstva iz manualne i prerađivačke proizvodnje u visoko donosne sektore kao što su visoka tehnologija i informatika te smanjiti gradski prirez i spomeničku rentu sa svrhom pomoći malim poduzetnicima i obrtnicima.

Ističu i da će inicirati reviziju svih gradskih ugovora, i onih sa T7 Grupom ali i onih sa nekim drugim tvrtkama kao što je Crtorad te zaustaviti „betonizaciju“ grada.

Od socijalnih programa koje namjeravaju provesti ističu uvođenje dječjeg doplatka te smanjenje participacije roditelja u cijeni vrtića, uvođenje posebne pomoći osobama koje su zbog krize ostale bez posla, ulaganje u stipendije za studente, uvođenje besplatnog gradskog prijevoza za učenike, studente, umirovljenike i nezaposlene te veće potpore umirovljenicima i smanjenje graničnog iznosa visine mirovine za primanje potpore.

Komentari