HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA

Izbornik Dalić u reprezentaciju pozvao Marka Roga i Daria Melnjaka

Objavljeno: 20.05.2019. 19:26

Zadnja izmjena: 20.05.2019. 19:28

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, nakon proslave ulaska NK Varaždin u 1. HNL vratio je svojim izborničkim obvezama.

Objavio je popis igrača koji konkuriraju za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Walesa, 8. lipnja u Osijeku te prijateljsku utakmicu protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.

Prije toga na programu je i prijateljski susuret 31. svibnja u Omišu gdje će odigrati i revijalnu utakmicu povodom 100. obljetnice osnutka NK Omiš. Okupljanje je zakazano za 29. svibnja u Splitu.

Na popisu su i dva igrača s varaždinskog područja Marko Rog i Dario Melnjak. Dok je Rog već bio pozivan, malo iznanađenje je poziv Dariu Melnjaku. Međutim, poznavatelji nogometa znaju da je 27-godišnji nogometaš ponikao u Nedeljancu a trenutno igra u turskom Rizesporu i gdje se prometnuo u jednog od najboljih igrača. Domaći ljubitelji nogometa sjećaju se njegovih nastupa za Slaven Belupo. Melnjak igra na poziciji lijevi bočni, koja je često najpeoblematičnija pozicija u reprezentaciji.

Pozive su dobili slijedeći igrači:

  • Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga
  • Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Karlo Bartolec, Filip Benković, Dario Melnjak
  • Vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić
  • Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Bruno Petković
  • Pretpozivi: Mile Škorić, Mijo Caktaš, Josip Posavec

Komentari