MEĐUNARODNI VATERPOLO TURNIR

Izbornik Kreković nije zabrinut zbog četiri poraza u Varaždinu već najavljuje još više rada u nastavku priprema

Objavljeno: 23.07.2018. 16:00

Foto: HVS

Na Gradskim bazenima Varaždin završen je međunarodni vaterpolo turniru juniorskih reprezentacija Mađarske, Srbije, Crne Gore, Grčke i Hrvatske. Time je završen i ciklus priprema hrvatske juniorske vaterpolo reprezentacije u Varaždinu za U19 EP koje će se održati u Minsku.

Grčka reprezentacija je ostvarila sve četiri pobjede te osvojila turnir i na taj način pokazala da je na predstojećem EP u Minsku jedan od kandidata za odličja. Za MVP turnira proglašen je Grk Alexandros Papanastasiou, od nedavno član prvaka Hrvatske VK Jug CO.

Suprotno od Grka naša reprezentacija nije upisala niti jednu pobjedu.Vidljivo je bilo da su naši reprezentativci jakoumorni od napornih treninga u ovom ranom dijelu pripremnog perioda. Izbornik Joško Kreković je i prije samog turnira naglasio i upozorio da mu je rezultat na ovom turniru na zadnjem mjestu te da ne očekuje neke velike stvari, te da je ovo samo jedan mali dio dugačkih i teških priprema za EP. S obzirom da je prije dvije godine izbornik Kreković s repreznetacijom osvojio zlato u Podgorici, a da su na prvom pripremnom turniru na Kreti pobijedili samo Cipar daje za pravo svima da se nadaju. 

- Ovaj turnir je i planiran tako da nam dođe odmah nakon bazičnih priprema kao jedna provjera i mislim da je u potpunosti ispunio moja očekivanja, bez obzira na rezultate koje smo napravili, rekao je izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Joško Kreković.

- Mi nastavljamo naš zacrtani plan prema programu po kojem radimo, ovo je jedna nova ekipa i ovaj turnir nam je pokazao neke naše slabosti na kojima u narednih mjesec dana moramo ozbiljno raditi i u tom smislu je ovaj turnir dobar. Mi smo turnir odradili tako reći u trku ne izlazeći niti jedan trenutak iz pripremnog plana, ideja je više bila da plivanje pretvorimo u vaterpolo a ne iznistirati na tehničko-taktičkim odigravanjima. Sada idemo dalje, najprije Sisak od 27. srpnja gdje nastavljamo s intenzivnim radom zatim odlazimo u Mađarsku 3. kolovoza  na još jedan turnir, potom direktno odlazimo za Split gdje se pripreme nastavljaju do 12. kolvoza, a tada će doći i do konačnog odabira igrača za europsko prvenstvo u Minsku u Bjelorusiji, dodao je Kreković.

 

Rezultati turnira u Varaždinu:

 

 20. srpanj

10:00 Srbija - Grčka   8:10

12:00 Mađarska - Hrvatska 9:8

18:00 Mađarska - Srbija 10:10

20:00 Crna Gora - Hrvatska 14:7

 

21. srpanj

10:00 Grčka - Mađarska  12:8

12:00 Srbija - Crna Gora 10:8

18:00 Grčka - Crna Gora  10:6

20:00 Hrvatska - Srbija 10:11

 

 22. srpanj

9:30 Hrvatska - Grčka 7:10

11:30 Crna Gora - Mađarska 7:12

Komentari