euro school uefa

Izbornik Zlatko Dalić podijelit će medalje brončanim nogometašima iz Druge gimnazije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.02.2020. 19:09

Zadnja izmjena: 26.02.2020. 19:20

U Drugoj gimnaziji Varaždin će se 28.veljače održati podjela medalja učenicima nogometašima koji su na Euro school UEFA u Francuskoj osvojili 3. mjesto, a učenicima će medalje uručiti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, gospodin Zlatko Dalić.

Svečanosti će nazočiti učenici Druge gimnazije Varaždin koji sudjeluju u projektu „Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta” i predstavnici Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA. U sklopu tog projekta obrađuju se teme vezane za sport kao važnog elementa nacionalnog identiteta. Svečanosti će također nazočiti učenice i učenici nogometaši koji su predstavljali Republiku Hrvatsku na ISF svjetskim školskim prvenstvima u velikom nogometu 2017. godine u Pragu te 2019. godine u Beogradu. Pozvani su treneri i sponzori sportskih svjetskih prvenstava.

Euro School UEFA je povijesni sportski projekt koji se provodio po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske i UEFA organizacije. Druga gimnazija Varaždin izabrana je na nacionalnoj razini da sa svojom školskom muškom nogometnom ekipom sudjeluje i predstavlja Hrvatsku na ŠKOLSKOM NOGOMETNOM UEFA EURO 2016. u gradovima Lille i Lens od 29. svibnja do 6. lipnja 2016. godine gdje su osvojili 3. mjesto.

Komentari