završeni radovi

Izgradnjom parkirališta u potpunosti uređena zdravstvena ambulanta u Općini Petrijanec

Objavljeno: 25.01.2023. 18:58

Zadnja izmjena: 25.01.2023. 19:58

Nakon što je 2017. godine energetski obnovljena, ove su godine nastavljeni vrijedni radovi kod zdravstvene ambulante u Općini Petrijanec.

Radovi na energetskoj obnovi zdravstvene ambulante bili su vrijedni oko 300.000,00 kn a 200.000,00 kn je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Sada je izgrađeno parkiralište s 10 parkirnih mjesta, a u sklopu projekta postavljeni su betonski opločnjaci, rubnjaci, izgrađena je oborinska odvodnja, rasvjeta i priključak na kanalizacijski sustav.

Kako je objasnio načelnik Željko Posavec, u zdravstvenoj ambulanti dvije su ordinacije obiteljske medicine te jedna stomatološka, a nakon energetske obnove, liječnici su dobili i parkiralište čime je Općina podigla kvalitetu uvjeta za njihov rad.

-Vrijednost projekta je 411 tisuća kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 75 tisuća kuna. S ovim projektom zapravo smo osim naših sestara u ambulanti doktora i stomatologa olakšali prilaz i našim pacijentima koji više neće trebati izlaziti i prolaziti kroz zemlju i blato do ambulante. Zahvaljujem Ministarstvu na sufinanciranju. – pojasnio je Posavec.

Komentari