Povjerenstvo odlučuje: Radimir Čačić već sutra bi mogao izaći iz zatvora

Objavljeno: 17.06.2014. 07:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Radimir Čačić već sutra bi mogao izaći iz zatvora, na uvjetnu slobodu. Danas se naime sastaje Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa, koje će odlučiti hoće li bivši šef HNS-a i bivši drugi čovjek Vlade ljeto provesti na slobodi...

Da podsjetimo, Radimir Čačić je točno prije godinu dana, 17. lipnja 2013. godine, počeo služiti zatvorsku kaznu. No, iako je podnio zahtjev da iz zatvora izađe istog dana kad se donese odluka, zbog proceduralnih razloga može biti pušten najranije tek sutra, ili pak za nekoliko dana, kad primi pismenu odluku Povjerenstva. 

Sjednici Povjerenstva prisustvovat će i sam Čačić, koji je u svom zahtjevu za raniji otpust, među ostalim, naveo i kako bi, da je kaznu služio u Mađarskoj, već bio slobodan.

Što se pak Čačićevih političkih sljedbenika tiče, a koje trenutno predvodi varaždinska saborska zastupnica Natalija Martinčević, oni nastavljaju s političkim aktivnostima lobirajući da im se pridruži što više članova. Tako službeno osnivanje stranke Reformista, čiji bi Čačić bio predsjednik, planiraju za jesen. 

S druge pak strane, HNS-ovci tvrde kako ih Čačićevci i ne opterećuju previše te navode kako provode programe stranke i ove Vlade prema planu. Također, prema zadnjim unutarstranačkim anketama, prema neslužbenim informacijama, za sad nema zabrinjavajućeg broja onih koji su izašli iz stranke nakon što je Čačić izbačen.

Kako bilo, jesen bi na političkoj sceni mogla biti zanimljiva bez obzira na to hoće li Čačić iz zatvora izaći već sutra ili će pak morati čekati da se Povjerenstvo za uvjetni otpust ponovo sastane.

Komentari